Meer werk in:
Meer werk in: Mozaiek, Schilderijen
 
Locatie op de kaart
 
Doet mee op:
    zaterdag 23 april 2016

DanieLL

In de stilte van mijn atelier, soms een muziekje op de achtergrond, werk ik aan mijn portretten. Het is heerlijk om los te zijn van de hectiek van het dagelijkse leven, alleen met de geur van olieverf, de kwast door de materie duwen en trekken, kleuren mengen. Ik zie het gezicht op de foto voor me, het staart me aan, geduldig, zonder verwachting, zonder vragen, en ik kijk terug: wat maakt dit gezicht nu dit gezicht? Is het dat kuiltje, die oogopslag, of toch die ronding? Het is elke keer weer fascinerend om de gelijkenis uiteindelijk tevoorschijn te krijgen, het voelt als magie, daar, het kijkt me aan en ik zie herkenning.

Ik werk van foto. Foto’s die ik zelf maak, of hergebruik uit tijdschriften, maar ook zwart-wit kiekjes van weleer. Het grootste voordeel is dat ik iemand kan portretteren die er niet is, in een ander land woont, niet kan stilzitten, of helaas overleden is. En ik kan schilderen wanneer ik wil, in de stilte van mijn atelier.

Ik schilder in olieverf op doek, in een ambachtelijke, redelijk traditionele stijl. Herkenning vind ik belangrijk, het moet wel lijken, maar de verf speelt ook een rol in het geheel, de kwaststreek, of paletmes, mag zichtbaar zijn. De foto is een inspiratiebron, een startpunt, maar ondergeschikt aan het schilderij.

Wilt u ook een portret? Van uw (klein)kind, uw huisdier, of uw overleden dierbare? Of van uzelf met uw favoriete hobby? Is er een jubileum? Een portret is ook een prachtig cadeau. Een portret gaat een leven lang mee, en langer. Bijna alles is mogelijk en zeker bespreekbaar. Kijk op mijn website voor ideeën.

DanieLL – Colour InsideOut
Reling 14
1319 CG
www.colourinsideout.nl