Meer werk in:
Meer werk in: Schilderijen
 
Locatie op de kaart
 
Doet mee op:
    zaterdag 23 april 2016
    zondag 24 april 2016

Hilleke de Groot

Mijn Naam is Hilleke de groot en ben geboren op 16 april 1952 in Amsterdam.
Ik ben opgegroeid in een groot gezellig gezin.

Na de lagere school ben ik naar de huishoudschool gegaan voor de coupeuse opleiding die ik afgemaakt heb op de prinses Irene school in de Jan van Galenstraat. Na de opleiding wilde ik naar de Gerrit Rietveld academie. Er waren te veel gegadigden en ben daarom uitgeloot. Ik ben naar de kapperschool gegaan en heb de kunstacademie naast me neergelegd en er ook niet meer aan gedacht.

In 1972 ben ik bij Fong Leng gaan werken als coupeuse en had later daar een eigen confectie afdeling waar ik de leiding over had. Daar heb ik gewerkt tot 1982. En woonde nog in Amsterdam. In september 1983 ben ik met mijn gezin in Almere gaan wonen. In de tijden dat ik geen werk had ben ik gaan schilderen. Na een schoolopleiding SPW 4 activiteitenbegeleiding ben ik in de zorg gaan werken omdat daar voldoende werk in is.
Op het moment ben ik weer aan het schilderen en zoek mijn gelijkgestemden op bij de kunstlinie waar ik 2 jaar geschilderd heb onderleiding van kunstenaares Mirjam Weizz.
En in de Draaikolk heb ik schilderen onderleiding van Lilian Steenvoorden in een schildergroep.

Verder schilder ik thuis in mijn eigen atelier.

Hilleke de Groot
Nieuwediepstraat 3
1316 JC