Meer werk in:
Meer werk in: Schilderijen
 
Locatie op de kaart
 
Doet mee op:
    zaterdag 23 april 2016
    zondag 24 april 2016

Lilian Steenvoorden

Over mijn werk:
Ik schilder in olieverf op doek en ben voortdurend opzoek naar nieuwe toepassingen in techniek en onderwerp. Op dit moment werk ik zowel abstract als surrealistisch.

Recentelijk maakte ik de serie de 4 seizoenen, abtract geschilderd n.a.v. het muziekstuk Quattro Stagione, de vier jaargetijden van Vivaldi.

Surrealistische projecten zijn de eieren met thema nieuw leven, en de aarde- en maanschilderijen.

Mijn huidige project is een serie abstracte verbeeldingen in olieverf van door mij geschreven Haiku’s. Ik bestudeer aandachtig de natuur, die beschrijf ik in dichtvorm, om daar vervolgens een deel van in verf te interpreteren. Het gaat mij nooit om de letterlijke weergave van de werkelijkheid, maar om een poëtische impressie daarvan.

Over mij zelf:
Ik ben 55 jaar. Ik woon en werk in Almere, waar ik atelierruimte huur. Ik teken en schilder al mijn hele leven. De natuur, de muziek en de poëzie zijn mijn inspiratiebronnen.

Ik geef schildercursussen voor beginners en gevorderden. De schilderkunst en beheersing van materiaal en techniek zijn de uitgangspunten, waarbij de cursisten hun eigen stijl en werkmethode kunnen ontwikkelen. Dit doe ik al jaren met veel enthousiasme.

Lilian Steenvoorden
Gebouw Meerzicht
Kerkstraat 8
1354 AB
www.liliansteenvoorden.nl