Meer werk in:
Meer werk in: Beeldhouwkunst
 
Locatie op de kaart
 
Doet mee op:
    zaterdag 23 april 2016

Marijke Bolt

Marijke (1960, Mijdrecht) komt als ze ongeveer 10 jaar oud is, ergens in
een schuur vol werkbanken, gereedschappen en veel hout. Daar maakt ze haar eerste beeldjes van hout. Urenlang vijlen en schuren….. Ze vindt het prachtig!
Het duurt tot 1997 voor ze tijdens een kunstopleiding weer met beeldhouwen in aanraking komt. Ze specialiseert zich in het werken met steen en hout.

Meestal laat Marijke zich inspireren door de natuurlijke vorm van de steen of het hout. Die vorm is dan het uitgangspunt van waaruit het werk zich onder haar handen ontwikkelt.

Het werk is meestal gestileerd of geabstraheerd. Kenmerkend zijn ronde, organische vormen en vloeiende lijnen. Sommige delen van het beeld worden langdurig gepolijst. Andere delen blijven ruw. Het resultaat is heel expressief.

De grote beelden mogen aangeraakt worden. Het lijkt haast of ze erom vragen. Door niet alleen met de ogen contact te zoeken, maar ook met de handen te voelen, wordt de in het beeld gelegde emotie tastbaar.

Marijke exposeert regelmatig in diverse galeries en beeldentuinen. Ze maakt vrij werk en in opdracht, waaronder bijvoorbeeld grafmonumenten en gedenkstenen.

In haar eigen atelier aan huis geeft zij beeldhouw- en tekenles aan meerdere groepen volwassenen, kinderen en jongeren.

Marijke Bolt – Sculptures & Images
P. Bakkerstraat 2
1321 LS
www.marijke-bolt.nl