Meer werk in:
Meer werk in: Schilderijen
 
Locatie op de kaart
 
Doet mee op:
    zaterdag 23 april 2016
    zondag 24 april 2016

Rineke de Jong

Mensen, alles wat leeft, de markt, de dingen om je heen, een zin uit een verhaal, dat inspireert me.
Dat worden mythologische schilderijen of stillevens. Of kleine hebbedingen, zoals sierraden.

Oude meesters zoals Gustav Klimt, de Pre-Rafaƫlieten, Laurens Alma Tadema, maar ook de Hollandse en Vlaamse meesters. Ik kan uren naar hun werk kijken, er valt zoveel van hen te leren. Mijn mythologische schilderijen zijn een combinatie van abstract en realisme, mijn stillevens zijn realistisch.

Bij groot werk vind ik het heerlijk om me eerst uit te leven in een orgie van kleuren. In deze kleurenchaos ontstaan mijn figuren, waarna er weer rust onstaat. Voor mijn stillevens gebruik ik de doodverftechniek, ook Verdaccio genoemd.

Kijk voor meer info op; www.rinekedejong.nl/over-mij/

Rineke de Jong – Atelier Rineke de Jong
Murenepad 11
1317 RT

www.rinekedejong.nl